در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد معرفی صبحانه برای افزایش وزن + اهمیت وعده غذایی صبح+ جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.امروز لیستی از چند صبحانه برای افزایش وزن را جمع آوری کرده ایم. خوردن صبحانه در بین وعده های غذایی اهمیت بیشتری دارد اگر این وعده را کسر کنید شاهد کاهش وزن خواهید بود، پس قدم اول برای چاق شدن فراموش نکردن وعده صبح در بین ۳ وعده غذایی اسـت، در ادامه بهترین صبحانه ها برای افزایش وزن رابه شـما معرفی میکنیم، در فهرست امروز ظرز تهیه هر کدام را نیز بشما آموزش میدهیم.فکر میکنید چطور میتوان با برنامهی غذایی درست و حسابشده بـه وزن مناسب رسید؟ مسلماً برای افزودن بر وزن باید کالری بیشتری بـه بدن برسد اما آیا برای تحقق این هدف الزاماًً باید بـه مصرف چربی، شیرینی و کربوهیدرات فراوان روی آورد؟ آیا باید بر تعداد وعدههای غذاییمان بیفزاییم؟ دقیقاً باید چـه کنیم؟ افزایش اصولی وزن بـه چـه معناست؟ بـه قراین بسیار میتوان گفت کـه:چاقی در جهان امروز بـه وضعیتی فراگیر تبدیل شده اسـت و افراد چاق بـه روشهای گوناگون متوسل می شوند تا از وزنشان کاسته شود. باوجود این برخی افراد بـه دلایل متعدد دغدغهی افزایش وزن دارند. عواملی مثل ژنتیک، سوختوساز شدید بدن و بدغذایی می توانند باعث ناتوانی فرد در افزایش وزن شود. ساده ترین راه برای افزایش وزن، زیادهروی در خوردن شیرینیهای اشتهابرانگیز و غذا های سرخشده اسـت.
اما این راه با تغذیهی سالم منافات دارد. اگر میخواهید بـه وزنتان اضافه شود سعی کنید اینکار رابهطور طبیعی و تدریجی انجام دهید و غذا های سالم و ارگانیک را در برنامهی غذاییتان بگنجانید. برنامهی غذایی سالم حاوی خوراکیهای پرکالری و مغذی اسـت. این مقاله دستور تهیهی ۱۰ صبحانهی مقوی برای افزایش وزن رابه شـما آموزش میدهد.
۱۰۰ گرم بلغور جو دو سر «اوتمیل» ۴۰۰ کالری بشما می دهد. ۲۸ گرم بادامزمینیِ برشتهی بینمک هم تقریبا حائز ۱۶۶ کالری اسـت کـه ۱۲۶ کالریِ آن از چربیهای سالم بـهدست می آید. بهتر اسـت بـه جای جو خرد شده از جو پرک استفاده کنید چون طعم بهتری دارد و مغذیتر اسـت. برای تهیهی حریرهی بادامزمینی و بلغور جو دو سر بـه توضیحات زیر توجه بفرمایید:
مواد لازم:
جو پرک ۱ فنجان
آب ۳ فنجان
بادام زمینی برشته شده و بدون نمک ۱۵ شماره
کشمش خشک ¼ فنجان
شیر ۱ فنجان
عسل ۱ قاشق غذاخوری
موز متوسط و قطعه قطعه شده ۱ شماره
دستور تهیه:
جوها را در ظرفی بریزید و روی حرارت متوسط فقط بگذارید کمی گرم شوند. جو گرمشده را در ۱ فنجان آب به مدت ۵ دقیقه بخیسانید. ۲ فنجان آب باقی مانده را در ظرف بزرگی روی حرارت قرار دهید. بـه آن دارچین اضافه کنید و اجازه بدهید بـه جوش بیاید. جو خیس خورده را همراه با آبِ آن بـه آب و دارچین جوشآمده اضافه کنید.
مخلوط آب، جو و دارچین باید ۱ دقیقه بجوشد. پس ازآن شعله را کم کنید و مرتب هم بزنید. بگذارید ۳ دقیقه با شعلهی کم روی حرارت بماند تا جو کاملاً پخته و غلیظ شود. ظرف را از روی حرارت بردارید و بادام زمینی و کشمش اضافه کنید. ترکیب بـهدستآمده رابا شیر و عسل میکس کنید. قطعات موز را نیز اضافه کرده و خوب باهم مخلوط کنید. حریرهی شـما آماده اسـت و بهتر است گرم میل شود.
تهیه و نگه داری گرانولا راحت است و میتوانید آن رابه دلخواه خودتان تهیه کنید. مادهی اصلی آن جو اسـت اما می توانید ویت فلکس،کورن فلکس و ساگو پنیرخرما برشته هم بـه آن اضافه کنید تا کالری بیشتری بدهد. حتما از آجیل و میوه هم استفاده کنید و از گرانولای عالی و پرکالری لذت ببرید. لازم نیست برای خوردن صبحانهی خوشمزه پول زیادی بپردازید؛ آن هم صبحانهای که بهمین سادگی حاضر میشود.
مواد لازم:
جو دو سرِ کواکر ۲ فنجان
ویت فلکس ۱ فنجان
کورن فلکس ۱ فنجان
عدس پختهشده ½ فنجان
بادام درختی ¼ فنجان
گردو ¼ فنجان
کشمش ¼ فنجان
خرما ۱۲ شماره خرد شده «از عرض بریده شده»
«میتوانید از پودر قند یا شکر مخصوص قنادی هم استفاده کنید»
عسل ¼ فنجان
کرهی آبشدهی کلریفاید «تصفیهشده» ۲ قاشق غذاخوری
دستور تهیه:
فر باید از قبل به مدت ۱۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجهی سلسیوس گرم شده باشد. شکر قهوهای، عسل و کره آب شده را در ظرف کوچکی باهم مخلوط کنید و ظرف را روی حرارت متوسط قرار دهید. مخلوط را آنقدر هم بزنید تا شکرقهوهای کاملاً حل شود. مـن ترجیح میدهم قدری از شکر، حلنشده باقی بماند پس فقط تا حدی هم میزنم کـه مخلوط حالت ترد و کرانچی داشته باشد.
حالا ظرف بزرگی بردارید و جو دو سر رابه مخلوط شکر و عسل گرمشده اضافه کنید. آنقدر هم بزنید تا بافت یکنواختی حاصل شود. یک ظرف مستطیلشکل بردارید. کف آن رابا روغن پخت و پز چرب کنید و محتویات گرانولا رابه این ظرف منتقل کنید. قالب حاوی گرانولای نیمهآماده را باید بـه مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فری کـه از قبل گرم کرده اید، قرار دهید.
میزان پختهشدن گرانولا بستگی به سلیقه ی خودتان دارد. یتوانید مخلوط را فقط تا حدی کـه رنگ جو تغییر کند و طلایی قهوهای شود در فر قرار دهید. پس از اینکه بـه حد کافی پخت، ظرف را از فر خارج کنید و بگذارید سرد شود. خمیرگرانولایتان حاضر اسـت و می توانید آنرا در ظرف دربسته نگه داری کنید.
نحوه استفاده
هر بار در ظرفی ½ فنجان خمیر گرانولا بریزید. ۱ فنجان شیر گرم بـه آن اضافه کنید. تکههای میوهی خردشده رابه مخلوط شیر و خمیرگرانولا بیفزایید. بـه این ترتیب گرانولای آجیل و شیرتان آماده اسـت و بهتر اسـت گرم میل شود.
املت
تخممرغها اساساً در زمرهی مواد غذایی قوی و پرکالری قراردارند و منبع فوقالعادهی پروتئین محسوب میشوند. با مصرف تخممرغ میتوانید بـه حجم عضلات بدنتان بیفزایید و وزن سالم کسب کنید. کافی اسـت سبزیجات حاوی نشاسته بـه تخممرغ اضافه کنید تا میزان کالری مفید مضاعف شود. برای تهیهی املت بـه این ترتیب عمل کنید:
مواد لازم:
تخممرغ ۲ شماره
سیبزمینیِ بزرگِ پوستکندهی خردشده ۱ شماره
هویج پوستکندهی خردشده ۲ شماره
پیاز بزرگ خردشده ۱ شماره
نمک بـه میزان لازم
کرهی آبشده ۲ قاشق غذاخوری
پودر فلفل بـه میزان لازم
گشنیز خردشده ۱ قاشق غذاخوری
زیره ۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه:
تابه گودی را روی حرارت متوسط قرار دهید. ۱ قاشق غذاخوری کره در تابه بریزید و بگذارید آب شود. زیره را اضافه کنید و اجازه بدهید در کره و حرارت باز شود. پیاز را اضافه کنید و آنقدر تفت بدهید تا طلایی قهوه ای شود. سیب زمینی خردشده راب ه پیاز اضافه کنید و تفت بدهید تا خوب برشته شود و تغییر رنگ دهد. تخممرغها را در ظرف جداگانه ای آنقدر بزنید تا نرم و یکدست شوند.
دراین مرحله باید هویج، نمک، گشنیز و ادویه رابه سیبزمینی و پیاز سرخشده بیفزایید. حالا مایهی تخممرغ همزده و یکنواختشده رابا باقیماندهی کرهی آب شده روی مواد بریزید و بگذارید آنقدر بپزد کـه بخش زیریناش کمی قهوهای شود. مواد را پشت و رو کنید و اجازه بدهید ۳۰ ثانیه روی حرارت بماند. املت شـما آماده اسـت. بهتر اسـت آنرا گرم سرو کنید. در صورت تمایل میتوانید کمی فلفل سیاه هم روی آن بپاشید.
برای تهیهی این میلکشیک بـه ½ لیتر شیر و پودر نسکوئیک نیاز دارید. این صبحانه غنی از کالری شیر و میوه خشک اسـت. شیر، نسکوئیک و میوه رابا هم ترکیب و نوشجان می کنید.
مواد لازم:
شیر ۲ فنجان «½ لیتر»
نسکوئیک ¼ فنجان
خرمای بدون هسته و خردشده ۵ شماره
بادام درختیِ خردشده ۱۰ شماره
موز متوسط پوستکنده و بصورت دایرهای برشدادهشده ۱ شماره